Kuinka saat parhaan mahdollisen tuloksen coachingista

by | Featured, Henkilökohtainen kehitys

Olet ajatellut coachingia ja ehkä mietit miten saat hyvän tuloksen itsellesi prosessista. Perustuen omiin huomioihini coachina, coachattuna olemisesta sekä mentorcoachingista, olen kirjannut ylös muutamia asioita joita kannattaa huomioida.

Pohtimalla näitä asioita etukäteen sekä prosessin aikana, saat sinäkin coachingista parhaan mahdollisen tuloksen itsellesi.

Avoimuus on suhteen perusta

Avoimuus on iso osa coaching prosessia, myös asiakkaan puolelta. Kun olet avoin ja rehellinen niin itsellesi kuin sessioiden aikana, pääset parempiin tuloksiin. Ilmapiiri kehittyy luottavaksi, aidoksi ja meidän välille syntyy syvempi yhteys.

Tällaisessa ilmapiirissä luomme syvän yhteisymmärryksen ja tuntemuksen hyväksytyksi tulemisesta, joka johtaa paremmin tuen kohdentamiseen ja auttaa meitä löytämään edistymistä haittaavia tekijöitä, kuten arvoristiriitoja ja voimattomaksi tekeviä uskomuksia.

Aktiivinen osallistuminen antaa nopeammin tuloksia

Toinen tärkeä asia on osallistuminen. Sinun kannattaa olla aktiivinen niin sessioilla kuin niiden välissä. Kun valmistaudut coachingiin joka, kerta, saat enemmän irti coaching kerrasta. Voit hyvin jutella tästä myös kanssani.

Sinun kannattaa myös pohtia asioita sessioiden välissä, sillä usein isommat ahaa elämykset tulevat juuri näistä pohdinnoista, kun mielesi on saanut hieman sulateltua coaching sessioilla saatua informaatiota.

Ja viimeiseksi sinun on hyvä tehdä coaching sessiolla sovitut asiat, olivatpa se sitten se seuraava askel jonka otat, lisä informaation lukeminen tai jokin muu yhdessä sovittu tehtävä. Näin varmistat osaltasi tasaisen ja varman etenemisen tavoitteisiisi ja oman kasvun. Joskus ei toki kaikkea ehdi, joten älä myöskään soimaa itseäsi, vaan osaa myös olla armollinen itsellesi.

Valmistautumalla sessioihin saat parempia tuloksia

Katsoisin, että asiakkaana sinun on hyvä varautua joka kertaan muistiinpanovälineillä, mikä tahansa se onkin sitten sinulle. Lisäksi sinun on hyvä miettiä jo etukäteen hieman mistä haluaisit tänään puhua, yleensä se ei ole ongelma, sillä meillä kaikilla on usein monen monta asiaa mielessä.

Sinun on myös tärkeää priorisoida coachingia. Eli varmistat, että olet ajoissa sessioon ja tänä aikana ei kukaan häiritse sinua. Ihmisen mieli tekee juuri niin kuin sitä ohjeistaa. Jos et panosta coachingiin, eivät tuloksesikaan ole yleensä häävejä. Jos teet tästä itsellesi tärkeän asian, saat paljon enemmän koko prosessista.

Joskus sinulla voi tulla kiire, olla paljon stressitekijöitä päivän aikana tai joku muu häiritsee mieltäsi. Juttele rohkeasti asiasta kanssani. Sessioon voidaan hyvinkin valmistautua yhdessä aluksi vaikka tekemällä ns. laskeutumisharjoitus, joka auttaa sinua sitten keskittymään coaching sessioon paremmin.

Avoin mieli on kehityksen edellytys

Myös avoin mieli on tärkeä asia, kun haluat saada kaiken mahdollisen irti coachingista. Se mahdollistaa monia asioita ja parantaa saatuja tuloksia. Kun mielesi on avoin, on se myös valmis laajentumaan ja ymmärtämään uutta.

Avoin mieli edistää itsetutkiskeluasi ja itsetuntemustasi. Tällöin sinun on helpompi tutkia omia tunteitasi, uskomuksiasi, toimintatapojasi ja puolueellisuuttasi asioista. Löydämme kehitystä hidastavat asiat helpommin ja nopeammin.

Oppimisesi on nopeampaa, kun mieli on avoinna ja uteliaana. Sillä coaching on myös samalla itsestään oppimista. Mielenkiinnon herättäminen itsessäsi onkin hyvä tapa avata mieltäsi ennen coaching sessiota.

Kun mielesi on avoin on se myös luovassa tilassa, joka mahdollistaa paremmin vaihtoehtojen löytämisen ja eri näkökulmien tutkimisen. Tällöin löydät tehokkaampia ja toimivia strategioita haasteiden ylitse pääsemiseksi ja tavoitteiden saavuttamiseen.

Vastuullisuus vie eteenpäin

Tätä käsittelimmekin jo vähän aiemmin. Coachingissa molemmat olemme osaltaan vastuullisia ja molempien toiminta vaikuttaa paljon lopputulokseen. On tärkeää, että tiedostat tämän.

Sinun on hyvä tiedostaa oma henkilökohtainen vastuusi heti coaching suhteen alussa. Saat prosessista juuri niin paljon kuin siihen laitatkin. Sinun kannattaa valmistautua joka kertaan kunnolla, tehdä sovitut asiat ja pohtia sessioilla käsiteltyä, kuten aiemmin mainitsinkin.

Toiminnalla tavoitteisiin

Niin henkilökohtaisessa kasvussa kuin tavoitteisiin pääsemisessäkin on tärkeintä toiminta. Sinun pitää ottaa askelia säännöllisesti ja rohkeasti, tähän saat tukea minulta. Toiminta myös vahvistaa jatkoa. Saat lisää itseluottamusta ja askeleet sujuvat paremmin.

Mitä enemmän toimit asian eteen, sitä helpommaksi se tulee ja sitä enemmän edistyt. Myöskään haasteet eivät tunnu enää niin isoilta, kun olet jo toiminut asian hyväksi ja käynyt sessiolla läpi eri mahdollisuuksia. Jatkuva toiminta myös laajentaa kykyjäsi ja kyvykkyyttäsi toimia.

Toimin vastuullisuuskumppaninasi ja tuen toiminnan tavoitteellisuutta. Eli et ole yksin tämänkään kanssa. Voit myös  jutella asiasta avoimesti jutella kanssani, näin luomme asiasta paremman yhteisymmärryksen, ja pääsemme etenemään varmemmin.

Sitoutuminen omaan kehitykseen on avain onnistumiseen

Yhtä tärkeä asia on sitoutuminen. Tämä on tärkeää monestakin syystä. Sinun kannattaa siis heti aluksi selvittää itsellesi kaikki syyt, miksi haluat sitoutua coachingiin ja omaan kehitykseesi. Elämänmuutokset onnistuvat nopeammin, kun olet sitoutunut.

Ensinnäkin sitoutuminen antaa sinulle signaalin, että tämä on tärkeää ja johtaa aina parempiin tuloksiin. Aivosi tuottavat tulosta siitä mihin keskityt ja tämä ei ole poikkeus. Sitoutuneena olet automaattisesti aktiivisempi ja valmiimpi käyttämään aikaasi itsesi tutkiskeluun ja kehittämiseen.

Toiseksi, sitoutuminen vahvistaa vastuullisuuttasi prosessissa. Olet valmiimpi toimimaan säännöllisesti, ottamaan tarvittavat askeleet.

Kolmanneksi, sitoutuminen vie sinut läpi haasteiden, jotka saattavat nousta esille matkan varrella. Sinun kannattaa tehdä vahva päätös heti aluksi sitoutua. Tätä voit helpottaa miettimällä ja kirjoittamalla ylös kaikki ne positiiviset asiat jotka voit saavuttaa sekä kaikki ne negatiiviset asiat, jotka tulevat eteen, jos et tee mitään.

Tee itsellesi siis kristallin kirkkaaksi ne syyt, joiden takia haluat olla enemmän, saavuttaa tavoitteesi. Syyt tulevat ensin, keinot vasta myöhemmin.

Viimeiseksi, sitoutuminen ja säännölliset askeleet eteenpäin luovat sinulle tavan toimia. Tämä tapa auttaa sinua elämässäsi eteenpäin myös pitkään coachingin jälkeenkin.

Nauti matkasta

Ja sitten viimeisenä, muttei vähäisimpänä on muistutus nauttia koko matkasta. Positiivinen ja innokas mieli on jo valmiiksi virittäytynyt toteuttamaan kaikkea edellä mainittua. Ja onhan se paljon kivempaa kun jo valmiiksi ajattelet miten hauskaa sinulla voisi olla tällä matkalla itseesi ja parempaan elämään.

Sinun on myös hyvä muistaa, että pelkkä tavoite ei ole itseisarvo. Tyytyväisyyttä elämässä ei saavuteta vain suorittamalla suorittamisen takia, se syntyy matkalla koetusta nautinnosta. Siitä keneksi tulemme matkalla kohti unelmaamme.

Ota kaikki irti coachingista nyt heti!

Kuulostaako hyvältä? No nyt sinulla on oiva tilaisuus aloittaa matkasi kohti tätä. Mieti montako kertaa olet tehnyt esimerkiksi lupauksen itsellesi aloittaa jotain, huomataksesi muutaman kuukauden päästä, että ei sitä nyt tullut sitten tehtyä.

Onko sinulla varaa jatkaa samaan malliin läpi elämän ja lykätä unelmaasi vuodesta toiseen? Miltä se tuntuisi elämän loppupuolella huomata, että hupsista vain, taisi jäädä aika paljon tekemättä mitä halusin.

Tai sitten voit olla elämääsi tyytyväinen, kun toteutat ja elät unelmiasi. Päätös on sinun, mutta tee se heti. Coaching antaa sinulle parhaat mahdolliset eväät saavuttaa haluamasi tyytyväinen elämä.

Varaa siis nyt heti aika ilmaiseen tutustumiskeskusteluun! Aikoja on rajoitetusti. Pohditaan yhdessä mitä sinä haluat elämältäsi ja miten sinne päästään.

Sampsa Rantanen

Sampsa Rantanen

Author

Sampsa Rantanen on ammatti business & life coach, International Coaching Federation -jäsen ja innostunut auttamaan miehiä saavuttamaan unelmansa. Hän tykkää lukea ja oppia uusia asioita, joita voi käyttää ymmärtämään ihmismieltä ja auttamaan muita.

Yhteystiedot

Sampsa Rantanen Coaching

Y-Tunnus : 3369234-9

Puhelin : 040 22222 97

Sähköposti : info@sampsarantanen.fi